Naboene stortrives på Solsiden terrasse

Vi tok med fem av de
nyinnflyttede naboene
i Solsiden terrasse på
bakeriet for å høre hvordan
de trives i sin nye bolig.

IMG_4025

Runar Esse

IMG_4011

Guri Kristiansen

IMG_4007

Rolf Kjellemyr

IMG_3991

Bente og Roy Aanesen

«Jeg har faktisk skrevet en liste over alle de positive tingene ved å bo her», forklarer Rolf Kjellemyr. «Det er så mye positivt at jeg var redd for å glemme noe! Det beste er kanskje at vi bor så nærme alt. Det er kort vei til fire dagligvareforretninger, og på Brotorvet finner man alt man trenger.»

«Jeg har blitt fast kunde hos Clas Ohlson», ler Guri Kristiansen, «Jeg trenger stadig skruer for å henge opp noe, og det er så kjekt å ha det så nærme. Også møter jeg ofte en nabo som er ute på samme ærend.»

Ekteparet Bente og Roy Aanesen er også fornøyd med å ha lege, tannlege, butikker og cafeer rett utenfor døra.

«Hver morgen klokken 9 treffes gubbane på cafeen i andre etasje. Jeg er med et par ganger i uka, og da kikker de bestandig på beina mine for å se om jeg går i tøfler», forteller Roy.

«Ja, den har jeg hørt mange ganger også», ler Guri. «Det er jo faktisk tøffelavstand til Brotorvet! Men jeg tar på meg sko, jeg altså.»

Godt isolert

«Med strømprisene vi opplever nå om dagen er jeg også veldig lettet over å bo i en godt isolert leilighet med sentraloppvarming», sier Rolf. «Det er godt og varmt, og jeg bekymrer meg ikke for strømregningen.»

«Jeg har bare fått én strømregning så langt, og den var bare for 10 dager og på 300 kroner. Sånn kan det gjerne fortsette!» sier Guri.

«Vi merker også at det er godt isolert med tanke på lyd», forklarer Bente. «Selv om vi bor nærmest Breviksbrua hører vi ikke noe til verken trafikken eller sandblåsingen av brua. Man hører selvfølgelig litt sus på verandaen, men inne er det helt stille. De som kommer på besøk blir veldig imponert over det.»

«Jeg hører heller ikke noe trafikkstøy inne. Også er ventilasjonsanlegget så godt at jeg kan sove med vinduene igjen», sier Guri.

«Vi hører heller ikke noe trafikkstøy fra brua, så det er godt isolert, ja! Og tenk så mye strøm vi sparer når vi ikke trenger å varme opp et stort hus. Det er snakk om mye penger», sier Runar Esse.

Et enklere liv

Runar hadde bodd på familiens gård i 59 år, men da helsa begynte å krangle valgte han og kona å la sønnen overta gården.

«Det ble alt for mye vedlikehold, og det var rett tid for å la ham overta. Det føles helt riktig, og vi trives bare bedre og bedre. Kona angret en liten stund i starten, men etter 14 dager var det helt topp. Nå synes hun bare det er deilig og lettvint å bo i leilighet.»

«Ja, det er så deilig!» stemmer Bente i. «Nå tar det en times tid å vaske hele leiligheten, i det gamle huset vårt tok det minst hele formiddagen.»

«Jeg skulle jo egentlig bæres ut av huset vi bygde sammen for 46 år siden», humrer ektemannen Roy. «Men så ville jeg en tur ut og kikke på Solsiden terrasse.»

«Jeg lurte på om han var blitt sjuk, jeg!» ler Bente.

«Og da vi kom opp hit så frista det veldig. Splitter nytt, med utsikt og stor veranda. Også fikk vi endelig kveldssol! Til våren skal jeg ta morgenkaffen ved inngangsdøra mot brua, der kan jeg se soloppgangen over Bjørkøya. Det hadde jeg faktisk ikke trodd!» sier Roy.

Det var flere som hadde en overraskende opplevelse da de kom på visning.

«Jeg ble faktisk helt trollbundet», sier Guri. «Jeg var helt sikker på at jeg ikke skulle flytte til «fuglekassa på Stathelle», men ble overtalt til å dra på en visning. Da jeg kom inn ble jeg helt satt ut. Magefølelsen min sa at dette var riktig. Dette var hjemme.»

Rolf var først på en visning alene, før han tok med sin meget skeptiske sønn på visning.

«Han mente jeg hadde det bra der jeg bodde, men da han kom inn og så utsikten ble han like solgt som meg. Så man må rett og slett ta seg en tur og kikke.»

Økonomisk valg

Vi er nysgjerrige på hva beboerne tenker om økonomien ved å bo i et borettslag med fellesutgifter.

«Økonomi er faget mitt, og jeg har regnet godt over dette», forklarer Rolf. «Det er ikke noe problem for meg å klare utgiftene her selv om jeg er alene, det er snakk om prioriteringer. Det er avdragsfrihet på lånet de første 20 årene, og hvem vet hva som har skjedd innen husleia går opp.»

«Da er jeg 90 og må sikkert bo et annet sted, så det gidder jeg ikke å bekymre meg for», påpeker Guri.

Roy har jobbet mange år i bank, og forklarer at eiendom historisk har vært en solid investering.

«Verdien på boliger går stort sett opp, så eiendom er en god investering», sier han. «Og vi hadde like store utgifter på huset vi eide. Hvis vi skulle fortsatt å bo der måtte vi også betalt for hjelp til vedlikehold, snømåking, gressklipping osv. I tillegg er dette et nybygg, med bedre bo-komfort, bedre ventilasjon og lavere strømutgifter enn en eldre leilighet ville hatt.»

«Ja, man må leve her og nå og ikke bekymre seg for fremtiden», sier Guri. «Jeg synes det er helt nydelig å slippe å ha ansvar for et helt hus. Jeg er så letta!»

«Ja, her har vi det så bra at klærne blir for små», ler Rolf. «Trenger ikke å måke snø eller noen ting! Heldigvis er det salg på Dressmann», fleiper han. «Og med bakeri og café så nærme har jeg laget meg et kaffebudsjett. Som sagt – det handler om prioriteringer.»

Sosialt fellesskap

«Vi trives så godt med det sosiale her», sier Bente. «Bare det å gå ut med søpla er hyggelig, for man treffer alltid på en nabo man kan slå av en prat med.»

«Ja, det er hyggelig at det er litt liv», sier Runar. «Vi er jo vant til å ha det stille og rolig rundt oss, så vi setter pris på at det er lett å være sosial, samtidig som man kan trekke seg tilbake til sin egen leilighet med en skjermet uteplass.»

«Nå må vi bare få enda flere naboer og fylle opp hele Solsiden!» sier Bente. «Det er jo så mange fine leiligheter igjen, til og med tre toppleiligheter.»

Ektemannen er helt enig, og oppfordrer nysgjerrige til å avtale en visning med eiendomsmegleren.

«Ta en telefon til hyggelige Heidi Solvang, sier jeg da! Vi tar mer enn gjerne imot flere naboer her på Solsiden terrasse.»

Kontakt megler

Heidi Solvang
Fagansvarlig/avd. leder Porsgrunn og Bamble
Eiendomsmegler1
Tlf: 909 78 787
Kontor: 35 56 97 70
E-post: hs@em1telemark.no