Gleder seg til å flytte inn i Solsiden terrasse

«Det blir en enklere tilværelse.»
Anita Hagen og Per Gjøran Tinderholt var blant de første som kjøpte leilighet i Solsiden terrasse da prosjektet ble åpnet for salg.

«Det var mange som lurte på hvorfor vi ville flytte inn i leilighet», sier Anita Hagen. «Men vi følte at det var så mye å gjøre med et hus, vi hadde aldri ordentlig fri.»

«Ja, livet i leilighet blir mye enklere, vi slipper å tenke på vedlikehold. Og med hytte i Bø kan vi reise av gårde hvis vi trenger litt fred og ro», supplerer ektemannen Per Gøran Tinderholt. «Vi slipper å tenke på snømåking og gressklipping. Det er til og med tak over verandaen vår, noe som er praktisk både med tanke på snømåking og stekende sol.»

Fra enebolig til leilighet

Paret bygde enebolig ved Vinjestrand i 1981 og fikk tre barn i de idylliske omgivelsene. I 2015 overtok datteren eneboligen, og Anita og Per flyttet inn i en tomannsbolig i Krabberødveien.

«Man blir fort vant til å bo sentralt. Vi kunne rusle ned til Brotorvet, og tok en taxi hjem hvis vi handlet mye. Nå gleder vi oss til å bo enda nærmere butikkene. Hvis vi har glemt melk en dag kan vi springe rett inn og omtrent ta med handlekorga hjem», sier Per med et smil.
«Vet du hva, jeg gleder meg veldig», utbryter Anita. «Det er en stund å vente før vi kan flytte inn, men tiden går fort. Nå planlegger jeg innredning og farger, og har sikkert innredet leiligheten 20 ganger!» ler hun.

Tomannsboligen er allerede solgt, og mens de venter på innflytting bor Anita og Per hos datteren i den gamle eneboligen ved Vinjestrand.

«Vi var veldig heldige som kunne flytte inn i leiligheten her. Da fikk vi solgt det gamle huset allerede nå. For oss var det viktig å kjøpe tidlig, slik at vi slapp å selge samtidig som alle andre», påpeker Anita.

En enklere tilværelse

Når man går fra 118 til 79 kvadratmeter må det en solid opprydning til. Ungene har fått en del, bruktbutikken mye og resten står plassert på lager i naboens låve.

«Det blir enklere med mindre plass, og vi får alt på én flate. Med to soverom kan vi ha barnebarn eller gjester på overnattingsbesøk. Siden barna våre bor i området trenger vi ikke mer plass enn det. Men vi får eget vaskerom – det var viktig for meg», påpeker Anita.
«Når vi bor så sentralt kan vi i tillegg klare oss med én bil. Det sparer vi mye penger på. Vi trenger ikke å starte bilen for noe annet enn å reise på jobb», forklarer Per.

«Det er ikke bare kort vei til butikkene, men til lege, bank og tannlege. Vi har to elsykler, så vi kan ta lunsjen i Langesund eller Brevik og suse hjem igjen etterpå», smiler Anita.

Nå gleder paret seg til å nyte utsikten på verandaen, og er spent på å bli kjent med nye naboer i Solsiden terrasse.
«Det er veldig viktig med ålreite naboer. Vi kjenner to av naboene godt, og gleder oss til å bli bedre kjent med de andre. Vi har allerede planer om å møtes på det hyggelige torget mellom byggene i formiddagssola», avslutter Anita med et smil.