Fra 160 m2 vedlikehold til
94 m2 lykkefølelse

Bente og Roy Aanesen bodde
på 160 m² på Gamle Stathelle
da de kjente på at vedlikeholdet
begynte å bli tungt.

«Vi bygde huset for 46 år siden, og nå trengte det stadig mer vedlikehold og oppgraderinger. Vi hadde valget mellom å sette i gang med å fornye huset, eller å flytte til noe enklere», forklarer Roy.

Selv om de gjerne skulle hatt en bolig som var enklere å vedlikeholde, var det en prosess å komme frem til at de ønsket å flytte.

«Vi hadde en lang historie i huset med både barn og barnebarn. Barndomshjemmet ga dem et trygt holdepunkt som det var vanskelig å gi slipp på, og det var en prosess både for oss og for dem», sier Bente.

«Vi var også veldig obs på at vi ønsket å flytte før vi ble gamle, for det er jo en stor prosess både mentalt og fysisk», forklarer Roy. «Det er mye arbeid å flytte, så vi tok oss god tid og fikk hjelp av ungene. Alle de store tingene ble flyttet på én lørdag, og vi hyret inn noen til å gjøre flyttevasken.»

«Og så godt det er nå!», utbryter Bente. «Vi har gått gjennom alt vi hadde og kvittet oss med så mye som vi trodde det var kjekt å ha. Og det var plass til overraskende mye i sportsboden som følger leiligheten.»

Fantastisk utsikt

Paret har stor uteplass og en fantastisk fjordutsikt.

«Utsikten var veldig viktig for oss, for det hadde vi i det gamle huset også. Her har vi i tillegg kveldssol, og utsikten er spesielt flott om kvelden når man ser lysene fra husene på Krabberødstrand», sier Bente.

Balkongen er på hele 67 m² og har en overbygget utestue på 20 m², og er hyggelig pyntet for jul.

«Her blir det deilig og lunt å nyte kveldssola til sommeren. Og det er så deilig å slippe hagearbeidet! Det var jo moro en gang, men ble mer slitsomt jo eldre vi ble», forklarer Roy.

«Her kan vi bare kose oss og bruke tiden på det vi ønsker.»

Ekteparet på verandaen

«Folk er så redd for å få lite å gjøre, men man er så travel som pensjonist», sier Bente.

«Vi er aktive med golf, turer og sosiale sammenkomster. Med en lettstelt leilighet får man mer tid til å gjøre det man har lyst til.»

«Nå kan jeg spille golf en hel dag uten å føle at det er noe annet jeg heller burde ha gjort», avslutter Roy fornøyd.

Kontakt megler

Heidi Solvang
Fagansvarlig/avd. leder Porsgrunn og Bamble
Eiendomsmegler1
Tlf: 909 78 787
Kontor: 35 56 97 70
E-post: hs@em1telemark.no